Friendster sprema kambek!

 Friendster Games će pokušati da uzjaše talas velikog uspeha Farmvila, društvene igre koja se nalazi na Fejsbuku.

 

 Preko 50 miliona ljudi igra Farmvil svakog meseca a mnogi i troše pravi novac da bi imali više "farmerskog keša" koji troše na svojim farmama.

 "Da ste me pre tri godine pitali da li bi Farmvil mogao biti veoma popularan, ja bih vam rekao da ste ludi", rekao je Ganeš Kumar Banga, CEO MOL-a, kompanije u čijem je Frendster vlasništvu.

 

 On predviđa da će industrija društvenih igara do 2012 biti teška oko 5 milijardi dolara i Frendster želi svoje parče sira.

 "Samo zato što je Frendster počeo prvi pa potom izgubio tržišni udeo, ne mora da znači da ne možemo da se vratimo sa novom idejom i ponovo budemo uspešni", stoji u zvaničnom saopštenju.

 Sajt nudi dosta igara koje se, kao Farmvil, igraju unutar brauzera. Neki od naslova su "Blow 'Em up Boomz" (najpopularnija igra na Frendsteru, dostupna samo na Kineskom) i "Lady Popular", igra u kojoj možete da "kreirate svoju damu" i odlučite kakvu će odeću, šminku itd. da nosi (?).

Sve igre imaju  izrazito azijski šmek, vizuelno inspirisane japanskim animama i omažima za rol-plejing igre, sve zbog toga što im je azijsko tržište ipak ključno jer se sajt u zemljama kao što su Malezija i Indonezija i dalje izuzetno dobro kotira.

FIlm "The Social Network"

 Radi se o ideji, a osnivač i vlasnik Mark Cukerberg ju je ukrao i nimalo se ne kaje :)).

IMDb

zvanični sajt

 

The Social Network je jedan od jako retkih filmova koji neku ličnost za njenog života oslikavaju na ovako negativan način ali na sreću producenata, Cukerberg baš i nije imao volje da presavije tabak.

Dejvid Finčer je napravio film koji se zasniva na razgovoru a napet je kao triler. Scenario Alana Sorkina je zapravo pravi biser u ovom ostvarenju, baziran je na knjizi Bena Mezriha "Slučajni Milijarderi".

 Džesi Ajzenberg igra Cukerberga, predstavljenog kao štrebera i generalno užasno antipatičnog mladića koji izgleda ne oseća ni hladnoću budući da ga kroz ceo film viđamo u šortsu i papučama ma koliko hladno napolju bilo.


Velika produkcija i odlična glumačka ekipa prosto blistaju, velika preporuka!

Apple se švercuje kod Twittera

  Apple i dalje ne uspeva da integriše svoju muzikocentričnu verziju društvene mreže Ping u Fejsbuk tokove ali su ipak uspeli da nađu adekvatnog saveznika u obliku najvećeg servisa za mikroblogovanje. Tviter je u četvrtak objavio da njhovi korisnici mogu povezati svoje naloge sa onima na Pingu da bi mogli da podele svoj muzički ukus sa širokom publikom a u iTunesu se pojavio baner koji predlaže ljudima da povežu svoje naloge sa Tviterom.

 Kada god postujete, lajkujete, recenzirate ili kažete prijateljima zašto ste kupili neku pesmu ili album na Pingu, to će takođe biti postovano na vašoj Tviter stranici, zajedno sa privjuovima pesama i linkovima za kupovinu i skidanje muzike sa Ajtjunsa.

 

Integracija je takođe zamišljena tako da pomogne članovima Pinga da lakše pronađu svoje Tviter prijatelje na eplovoj mreži, to je otprilike i bio glavni cilj pokušaja integracije sa Fejsbukom tih pola dana, koliko su u probnom periodu Ping i FB bili povezani.

I dalje postoji šansa da će Ping uspeti da se dogovori sa Fejbukom o integraciji. Prošlog meseca je Los Anđeles Tajms objavio da su se Stiv Džobs i Mark Cukerberg sastali za večerom da razgovaraju o Pingu, posle su i prošetali Palo Altom. Niko ne zna kako su ti razgovori protekli  i kada bi se (ili da li bi se) partnerstvo moglo oformiti. U međuvremenu, koalicija sa Tviterom će sigurno održati Ping negde pri vrhu strana sa vestima a i da ga korisnici ne zaborave, ako se uopšte sete da povežu te naloge :)).