Nedelja, Novembar 14, 2010

Friendster sprema kambek!

 Friendster Games će pokušati da uzjaše talas velikog uspeha Farmvila, društvene igre koja se nalazi na Fejsbuku.

 

 Preko 50 miliona ljudi igra Farmvil svakog meseca a mnogi i troše pravi novac da bi imali više "farmerskog keša" koji troše na svojim farmama.

 "Da ste me pre tri godine pitali da li bi Farmvil mogao biti veoma popularan, ja bih vam rekao da ste ludi", rekao je Ganeš Kumar Banga, CEO MOL-a, kompanije u čijem je Frendster vlasništvu.

 

 On predviđa da će industrija društvenih igara do 2012 biti teška oko 5 milijardi dolara i Frendster želi svoje parče sira.

 "Samo zato što je Frendster počeo prvi pa potom izgubio tržišni udeo, ne mora da znači da ne možemo da se vratimo sa novom idejom i ponovo budemo uspešni", stoji u zvaničnom saopštenju.

 Sajt nudi dosta igara koje se, kao Farmvil, igraju unutar brauzera. Neki od naslova su "Blow 'Em up Boomz" (najpopularnija igra na Frendsteru, dostupna samo na Kineskom) i "Lady Popular", igra u kojoj možete da "kreirate svoju damu" i odlučite kakvu će odeću, šminku itd. da nosi (?).

Sve igre imaju  izrazito azijski šmek, vizuelno inspirisane japanskim animama i omažima za rol-plejing igre, sve zbog toga što im je azijsko tržište ipak ključno jer se sajt u zemljama kao što su Malezija i Indonezija i dalje izuzetno dobro kotira.

[Odgovori]

svaka cast u tako kratkom roku napisati ovoliko clanaka ,bas si mocan :P

Comment by kojot (11/15/2010 02:42)

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me