Nedelja, Novembar 14, 2010

Apple se švercuje kod Twittera

  Apple i dalje ne uspeva da integriše svoju muzikocentričnu verziju društvene mreže Ping u Fejsbuk tokove ali su ipak uspeli da nađu adekvatnog saveznika u obliku najvećeg servisa za mikroblogovanje. Tviter je u četvrtak objavio da njhovi korisnici mogu povezati svoje naloge sa onima na Pingu da bi mogli da podele svoj muzički ukus sa širokom publikom a u iTunesu se pojavio baner koji predlaže ljudima da povežu svoje naloge sa Tviterom.

 Kada god postujete, lajkujete, recenzirate ili kažete prijateljima zašto ste kupili neku pesmu ili album na Pingu, to će takođe biti postovano na vašoj Tviter stranici, zajedno sa privjuovima pesama i linkovima za kupovinu i skidanje muzike sa Ajtjunsa.

 

Integracija je takođe zamišljena tako da pomogne članovima Pinga da lakše pronađu svoje Tviter prijatelje na eplovoj mreži, to je otprilike i bio glavni cilj pokušaja integracije sa Fejsbukom tih pola dana, koliko su u probnom periodu Ping i FB bili povezani.

I dalje postoji šansa da će Ping uspeti da se dogovori sa Fejbukom o integraciji. Prošlog meseca je Los Anđeles Tajms objavio da su se Stiv Džobs i Mark Cukerberg sastali za večerom da razgovaraju o Pingu, posle su i prošetali Palo Altom. Niko ne zna kako su ti razgovori protekli  i kada bi se (ili da li bi se) partnerstvo moglo oformiti. U međuvremenu, koalicija sa Tviterom će sigurno održati Ping negde pri vrhu strana sa vestima a i da ga korisnici ne zaborave, ako se uopšte sete da povežu te naloge :)).

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me